OVER MIJ

Mijn naam is Meke, al was dat waarschijnlijk wel duidelijk, aangezien mijn naam overal staat en je waarschijnlijk mij zocht. Denk ik. Als dat zo is, dan ben je hier op het juiste adres!

Je hoort vaak dat schrijvers al wisten dat ze verhalen wilden vertellen vanaf het moment dat ze leerden lezen en schrijven. Ik niet. Ik schreef wel veel kleine verhaaltjes, vaak over dolfijnen of weglopende kinderen. Het werd pas serieuzer toen ik op een middag in 2012 naar huis reed met de bus en ik een vriendin op haar iPad zag typen. Ze was bezig met het schrijven van een verhaal, omdat ze een boek had gelezen, waarvan ze dacht dat ze het beter kon schrijven. En ik dacht: "Wow... Dat kan dus!" Zij inspireerde mij. Ik begon met het schrijven van een verhaal over mijn klas en liet het aan mijn klasgenoten lezen. Dat werd ook meteen mijn eerste serieuze verhaal en ik noemde het Room 301. Via een klasgenoot ontdekte ik Wattpad. Mijn eerste verhalen waren nou niet bepaald parels, maar ik kreeg wel wat lezers die mij niet kenden. Ik maakte er ook vrienden en met een daarvan, Lowa, schrijf ik zelfs samen. Zij heeft de cover en banners gemaakt voor mijn debuut Identiteit.

Gedurende die vijf jaar, schreef ik vaak, uploadde het op Wattpad, maar het was nooit echt serieus. Pas toen ik in 2017 de Sweek prijs won voor het beste Nederlandse verhaal wist ik het zeker: ik wil schrijfster worden. Makkerlijker gezegd dan gedaan...

Ik schreef meer boeken en stuurde er een op. En toen belandden we hier, met een boek in handen en een droom (lekker cliche, I know) die in vervulling gaat. Oke, het ging niet zo snel en zo makkelijk, maar ik heb doorgezet, geprobeerd en gezwoegd om hier te komen. Maar hier eindigt het niet. Als het aan mij ligt, komen er nog meer boeken en grotere projecten. Dit is pas het begin!

Ondertussen ben ik bezig met het afronden van mijn studie Arts, Culture and Media en ben ik van plan om een masters erachteraan te doen, die mij tot redacteur zal opleiden, zodat ik (beginnende) schrijvers kan helpen met hun schrijfcarriere.

Naast schrijven heb ik ook nog andere hobby's. Ik speel nu al ruim 16 jaar piano, ik zing regelmatig en ik heb in een koor gezeten. Ik teken graag en ik verslind natuurlijk ook verhalen, maar mijn grootste passie is schrijven.